Wij, vaktherapeuten in Noord Nederland

Jij bent uniek en je hebt recht op zorg die bij jou past.

Wij willen je de mogelijkheid geven om te groeien in wat je kunt.
Wij maken graag kennis met je, wat je achtergrond ook is.
Lees wie we zijn en neem gerust contact met ons op.
Rianne Saathof vaktherapeut beeldend
Rianne Saathof - Beeldend therapeut

Nieuwe kansen ontdekken, weer kunnen lachen en gemotiveerd aan de slag gaan met jezelf, dát is waar ik anderen bij wil helpen! Ik vind het heel bijzonder als de ander mij een kijkje geeft in zijn eigen leven en zich open durft te stellen voor nieuwe ervaringen. Ik wil anderen uitdagen om in kwetsbaarheid hun kracht te ontdekken. Jij als persoon bent mooi! Mijn specialisatie ligt bij hooggevoelige kinderen. Ik help hen zichzelf te vinden, gevoelens te plaatsen en hun eigen kracht te ervaren.

Ook als je niet hooggevoelig bent kan ik je inzicht geven in processen die van binnen spelen. Het beeldend werken maakt zichtbaar wat onzichtbaar is. Zonder daar veel woorden aan te geven vindt er van binnenuit een verandering plaats. Ben je geen prater en wil je ervaren wat beeldend werken voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Irene de Bel - Dramatherapeut
Irene de Bel - Dramatherapeut

Speelkracht - In spel zoeken naar jouw kracht. Ik werk krachtgericht in plaats van klachtgericht. In 'dramatisch spel' leer je je kracht herkennen, er mee te spelen en het vast te houden. Zo ontwikkel je niet alleen persoonlijke groei, maar ook veerkracht bij tegenslagen. Dramatherapie legt de nadruk op bewustwording door handelen, denken en voelen. Er wordt in alle veiligheid en in jouw tempo, geoefend met de werkelijkheid. Dit biedt handvatten voor de realiteit.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op: www.praktijkspeelkracht.nl

 

 

Esther Kooistra - Muziektherapeut
Esther Kooistra - Muziektherapeut

Hoe kun je communiceren als je niet spreekt? Welke taal is er dan wel? Welke weg kun je dan volgen?
Muziek biedt de mogelijkheid om te communiceren en jezelf te uiten. Als er iets niet op de standaard manier kan, bedenk ik graag een manier waarop het wel kan. En dit alles vanuit een positief enthousiasme. Als muziektherapeut heb ik ervaring in de gehandicaptenzorg (zowel kinderen als volwassenen), maar ook in het speciaal onderwijs (kinderen met o.a. autisme). Ook de  oudere generatie help ik om geestelijk gezond te blijven.
Wie speelt er morgen een deuntje met mij mee?

Muziektherapie Kooistra

 

Marije van der Meer
Marije van der Meer - Psychomotorisch therapeut

Ik word vooral gedreven door actief bezig zijn. Hierdoor help ik mensen om te ontdekken waar hun kracht ligt en deze te gebruiken. Het belangrijkste vind ik: 'ontdekken wat voor jou werkt en vooral doen wat bij jou past'. Binnen de hulpverlening ga ik samen met jou op zoek naar de manier waarop jij emoties uit, je kwaliteiten inzet en je zelfvertrouwen kunt vergroten. Tijdens mijn opleiding ben ik veel bezig geweest met klimmen en watersport en deze twee dingen probeer ik te koppelen aan een hulpverleningstraject.

Meer informatie over mij en mijn werk is te vinden op www.vandermeerpmt.nl.

 

Sietske Luchtenburg - beeldend therapeut
Sietske Luchtenburg - Beeldend therapeut

Iedereen is uniek en heeft unieke kwaliteiten. Ik vind het belangrijk dat mensen hun kwaliteiten kunnen en willen inzetten. Zo laat je zien wie jij bent! Ik ben gevoelig, creatief en oprecht. Deze kwaliteiten zet ik graag in. Ik kijk naar wat je nodig hebt en probeer daar als beeldend therapeut zo goed mogelijk op in te spelen.

Aan de hand van beeldend werken gaan we aan de slag met het uiten van je emoties en het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, zodat je weer kunt genieten van wie je bent en wat je graag doet!

Willeke Borst - Muziektherapeut
Willeke Borst - Muziektherapeut
Ik ben Willeke Borst, getrouwd, moeder van drie volwassen dochters en woonachtig in Leek. Na de opleiding SAW-Jeugdzorg MBO4 gedaan te hebben heb ik gewerkt binnen de jeugdzorg. Hier merkte ik dat, wanneer praten soms lastig was voor de jongeren, ik beter contact met ze kreeg als ik muziek met ze ging maken. Dit is voor mij de motivatie geweest om de opleiding Vaktherapie-Muziektherapie te gaan volgen.

Mijn doel is om mensen weer in contact te brengen met de emoties en gevoelens van zichzelf en anderen. Dit gericht op wie de mens is en wat hij/ zij kan binnen de eigen mogelijkheden. Op dit moment werk ik veel met kinderen/ jongeren met het syndroom van Down, autisme wat soms gepaard gaat met verstandelijke beperkingen, ouderen met dementie en mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Elsbeth de Haan
Elsbeth de Haan - Psychomotorisch therapeut

Binnen mijn werk vind ik het mooi om spelenderwijs bezig te zijn en al doende kinderen nieuwe ervaringen op te laten doen! Bewegen is een krachtig middel om op een ongedwongen manier aan doelen te werken. Door niet alleen te praten, maar vooral het doen en ervaren kunnen er nieuwe inzichten gegeven worden. Ik vind het belangrijk om kinderen een basis van zelfvertrouwen mee te geven om vanuit daar verder te kunnen leren en ontdekken.  Wat we tijdens de PMT leren, kan je op school en thuis helpen. Positieve ervaringen opdoen om een vrij en blij kind te kunnen zijn, daar ga ik voor! Ga je samen met mij het avontuur aan?!

Anne-Marie Lacombe - Muziektherapeut
Anne-Marie Lacombe - Muziektherapeut

Ik ben Anne-Marie Lacombe, geboren in Frankrijk en inmiddels woon ik 34 jaar in Leeuwarden door de liefde. Vanaf mijn jeugd hoort muziek bij mijn dagelijks leven. Tien jaar geleden was ik op zoek naar een nieuw elan. Die heb ik gevonden in de combinatie muziek en therapie. Het biedt verrassend nieuwe perspectieven.

Mijn visie is dat muziektherapie het meest effectief werkt, als je het netwerk van de cliënt er bij betrekt. Bovendien is de verwerking van muziek verspreid over alle delen van de hersenen. Het biedt de mogelijk om op een andere manier contact te beleven. Ik heb daarom muziek therapeutische interventies ontwikkeld voor het contact leggen en contact houden binnen het netwerk van een persoon met ASS. Dit pas ik toe binnen mijn werk en bij alle leeftijden. Welkom! www.sterkerdoormuziek.nl

Antoinie Wielens Speltherapeut
Antoinie Wielens - Speltherapeut 

Als ouder kun je wel zien dat je kind niet lekker in zijn vel zit, maar je kunt er niet altijd je vinger op leggen. Vaak omdat een kind nog geen woorden heeft voor zijn ervaringen en gevoelens. In speltherapie heeft je kind geen woorden nodig. Je kind kan spelend laten zien hoe het iets ervaart.

In de spelkamer is volop speelgoed. Je kind kiest zelf wat het wil spelen. Ik volg je kind, speel mee en benoem wat ik zie of juist wat niet te zien is.  Zo kan je kind verwerken wat het heeft meegemaakt, nieuw gedrag uitproberen, oplossingen bedenken voor lastige situaties of beperkingen leren accepteren.

Voor jou als ouder geeft het informatie om je kind weer te begrijpen en zo kun je samen weer verder. Wil je aansluiten bij wat kinderen van nature doen: spelen? Neem gerust contact op.

speltherapieloutergoud.nl

Esther Groenhof

Esther Groenhof - Muziektherapeut

Muziek is (of wordt!) onze taal. Muzikaal zijn is niet noodzakelijk, je hebt alleen je lijf nodig. Zelf hou ik erg van zingen. Met je zangstem beheers je al jouw eigen aangeboren instrument. Het staat nauw in contact met je karakter, stemming, gevoel en de (ont)spanningen in je lichaam. Heb jij een doel of wens voor de muziektherapie, zoals songwriting, creaties maken op GarageBand, of spelen op een instrument? Jouw voorkeur is ons uitgangspunt.

Muziek is in het leven van de meeste mensen niet meer weg te denken. Muziektherapie gaat een stap verder dan het aanzetten van Spotify; door het bewust inzetten van muziek in methodes en werkvormen, raken gevoelens en/of spanningen, soms onbewust, aan de oppervlakte. Hier gaan we mee aan de slag in het hier en nu of door het toewerken naar een muzikaal resultaat.

Ik observeer met name op gebied van contact en wat er daarbinnen gebeurt, maar bijvoorbeeld ook op prikkelverwerking. Ik denk graag outside the box. Met empathie probeer ik met jou mee te bewegen.

Meer weten? Kijk op: muziekbijesther