Wij, vaktherapeuten in Noord Nederland

Jij bent uniek en je hebt recht op zorg die bij jou past.

Wij willen je de mogelijkheid geven om te groeien in wat je kunt.
Wij maken graag kennis met je, wat je achtergrond ook is.
Lees wie we zijn en neem gerust contact met ons op.
Rianne Saathof vaktherapeut beeldend
Rianne Saathof - Beeldend therapeut

Nieuwe kansen ontdekken, weer kunnen lachen en gemotiveerd aan de slag gaan met jezelf, dát is waar ik anderen bij wil helpen! Ik vind het heel bijzonder als de ander mij een kijkje geeft in zijn eigen leven en zich open durft te stellen voor nieuwe ervaringen. Ik wil anderen uitdagen om in kwetsbaarheid hun kracht te ontdekken. Jij als persoon bent mooi! Mijn specialisatie ligt bij hooggevoelige kinderen. Ik help hen zichzelf te vinden, gevoelens te plaatsen en hun eigen kracht te ervaren.

Ook als je niet hooggevoelig bent kan ik je inzicht geven in processen die van binnen spelen. Het beeldend werken maakt zichtbaar wat onzichtbaar is. Zonder daar veel woorden aan te geven vindt er van binnenuit een verandering plaats. Ben je geen prater en wil je ervaren wat beeldend werken voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Irene de Bel - Dramatherapeut
Irene de Bel - Dramatherapeut

Speelkracht - In spel zoeken naar jouw kracht. Ik werk krachtgericht in plaats van klachtgericht. In 'dramatisch spel' leer je je kracht herkennen, er mee te spelen en het vast te houden. Zo ontwikkel je niet alleen persoonlijke groei, maar ook veerkracht bij tegenslagen. Dramatherapie legt de nadruk op bewustwording door handelen, denken en voelen. Er wordt in alle veiligheid en in jouw tempo, geoefend met de werkelijkheid. Dit biedt handvatten voor de realiteit.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op: www.praktijkspeelkracht.nl

 

 

Esther Kooistra - Muziektherapeut
Esther Kooistra - Muziektherapeut

Hoe kun je communiceren als je niet spreekt? Welke taal is er dan wel? Welke weg kun je dan volgen?
Muziek biedt de mogelijkheid om te communiceren en jezelf te uiten. Als er iets niet op de standaard manier kan, bedenk ik graag een manier waarop het wel kan. En dit alles vanuit een positief enthousiasme. Als muziektherapeut heb ik ervaring in de gehandicaptenzorg (zowel kinderen als volwassenen), maar ook in het speciaal onderwijs (kinderen met o.a. autisme). Ook de  oudere generatie help ik om geestelijk gezond te blijven.
Wie speelt er morgen een deuntje met mij mee?

Muziektherapie Kooistra

 

Marije van der Meer
Marije van der Meer - Psychomotorisch therapeut

Ik word vooral gedreven door actief bezig zijn. Hierdoor help ik mensen om te ontdekken waar hun kracht ligt en deze te gebruiken. Het belangrijkste vind ik: 'ontdekken wat voor jou werkt en vooral doen wat bij jou past'. Binnen de hulpverlening ga ik samen met jou op zoek naar de manier waarop jij emoties uit, je kwaliteiten inzet en je zelfvertrouwen kunt vergroten. Tijdens mijn opleiding ben ik veel bezig geweest met klimmen en watersport en deze twee dingen probeer ik te koppelen aan een hulpverleningstraject.

Meer informatie over mij en mijn werk is te vinden op www.vandermeerpmt.nl.

 

Sietske Luchtenburg - beeldend therapeut
Sietske Luchtenburg - Beeldend therapeut

Iedereen is uniek en heeft unieke kwaliteiten. Ik vind het belangrijk dat mensen hun kwaliteiten kunnen en willen inzetten. Zo laat je zien wie jij bent! Ik ben betrouwbaar, creatief en gevoelig. Deze kwaliteiten zet ik graag in, zowel privé als in mijn werk.  Na mijn opleiding heb ik dit binnen mijn werk gedaan door er voor een ander te zijn en creatieve activiteiten aan te bieden.

Beeldend werken is een andere manier van contact maken en het kan zorgen voor ontspanning, plezier en het uiten van emoties. Ik kijk naar wat je nodig hebt en probeer daar als beeldend therapeut zo goed mogelijk op in te spelen. Aan de hand van beeldend werken gaan we aan de slag met het uiten van je emoties en het inzetten van je kwaliteiten. Zo kan ik je helpen meer zelfvertrouwen te krijgen en ontspanning te vinden.

Willeke Borst - Muziektherapeut
Willeke Borst - Muziektherapeut
Ik ben Willeke Borst, getrouwd, moeder van drie volwassen dochters en woonachtig in Leek. Na de opleiding SAW-Jeugdzorg MBO4 gedaan te hebben heb ik gewerkt binnen de jeugdzorg. Hier merkte ik dat, wanneer praten soms lastig was voor de jongeren, ik beter contact met ze kreeg als ik muziek met ze ging maken. Dit is voor mij de motivatie geweest om de opleiding Vaktherapie-Muziektherapie te gaan volgen.

Mijn doel is om mensen weer in contact te brengen met de emoties en gevoelens van zichzelf en anderen. Dit gericht op wie de mens is en wat hij/ zij kan binnen de eigen mogelijkheden. Op dit moment werk ik veel met kinderen/ jongeren met het syndroom van Down, autisme wat soms gepaard gaat met verstandelijke beperkingen, ouderen met dementie en mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Henk Postma - Muziektherapeut
Henk Postma - Muziektherapeut

Muziek is mijn passie. Ik heb jarenlang ervaring in de hulpverlening opgedaan en toen besloten dat ik muziektherapeut wilde worden. Als muziektherapeut probeer ik de juiste toon te vinden om veiligheid te bieden, nieuwe mogelijkheden te laten ontdekken, contact te maken, structuur te geven of te verrassen. En natuurlijk ook om plezier te beleven!

Ik werk met verschillende doelgroepen zoals kinderen met ernstig meervoudige beperkingen of autisme en jongeren met diverse problemen. Ook ouderen vinden het vaak fijn om met muziek bezig te zijn. Ik geniet als anderen blij worden van de muziek en in beweging komen. Ik kom meestal op locatie, zodat het netwerk van de hulpvrager ook betrokken is bij de begeleiding. Meer informatie is te vinden op Musyk & Do.

Elsbeth de Haan
Elsbeth de Haan - Psychomotorisch therapeut

Binnen mijn werk vind ik het mooi om spelenderwijs bezig te zijn en al doende kinderen nieuwe ervaringen op te laten doen! Bewegen is een krachtig middel om op een ongedwongen manier aan doelen te werken. Door niet alleen te praten, maar vooral het doen en ervaren kunnen er nieuwe inzichten gegeven worden. Ik vind het belangrijk om kinderen een basis van zelfvertrouwen mee te geven om vanuit daar verder te kunnen leren en ontdekken.  Wat we tijdens de PMT leren, kan je op school en thuis helpen. Positieve ervaringen opdoen om een vrij en blij kind te kunnen zijn, daar ga ik voor! Ga je samen met mij het avontuur aan?!