Weerbaarheidstraining

‘Ik sta sterk’

Ontdek waar je goed in bent!

Ervaar dat je een grens hebt en wat je ermee kunt doen.

Leer stevig staan en duidelijk zeggen wat je wilt.

Vertrouwen hebben in jezelf, zeker zijn van kwaliteiten en vaardigheden. Vastberaden en duidelijk kunnen zijn in de interactie met leeftijdsgenoten, ook tijdens ruzies of conflicten. Voor jezelf opkomen, grenzen stellen en accepteren, stevig staan en verzet tonen bij fysieke agressie. Weten wat je moet doen als je gepest of uitgescholden wordt, je sterk voelen en bij de groep horen. Na het volgen van de weerbaarheidstraining zal het kind deze vaardigheden actief uitstralen en toepassen.

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1 uur en kan ook op scholen worden aangeboden. We oefenen verschillende vaardigheden, denk aan:

  • Het aannemen van een stevige, sterke houding
  • Grenzen herkennen en benoemen
  • Jezelf leren beheersen
  • Actie ondernemen
  • Eigen kwaliteiten ontdekken en benutten

Kinderen spelen alledaagse situaties na, herkennen dit in de werkvorm en oefenen de nieuwe vaardigheden waarna dit in de praktijk kan worden toegepast.

Voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen bieden we de training aan in Groningen, Friesland en Noord en Midden Drenthe. Meld je kind vrijblijvend aan en wij brengen je op de hoogte van het lopende aanbod bij jou in de buurt. We starten vanaf 4 aanmeldingen. De training wordt volledig vergoed met een verwijzing van een arts of het Centrum voor Jeugd en Gezin.