KleurSpel – Werken vanuit een stevige basis

Werken vanuit een stevige basis

Daar sta ik dan, drie jaar na het ontstaan van KleurSpel. Een sluimerend begin, vol ingetogen enthousiasme. Ideeën ontstonden, bleven hangen of vonden hun weg naar niemandsland. Het ene avontuur volgde op het andere. Een half jaar na de opening schreef ik daarover, de basis was gelegd en deze is er nog steeds: zorg leveren dichtbij huis, aan unieke mensen. In de loop van de jaren is de basis versterkt en verbreed. Van losse onderdelen is er gewerkt naar een geheel. Een duidelijk plaatje: dát is waar KleurSpel voor staat, dát is wat we bieden, dát is waar onze kracht ligt.

KleurSpel staat voor zorg op maat, ieder traject is uniek. Naast beeldende en psychomotorische therapie wordt dramatherapie en muziektherapie ingezet. We zijn ontzettend goed in het observeren van non-verbaal gedrag en in het aanbieden van werkvormen die inzicht geven, motiveren en nieuw gedrag aanleren. En – dat mag ook wel eens gezegd – daar ben ik trots op!

Het KleurSpel-plaatje vindt zijn weg binnen de jeugdzorg in Noord-Nederland en ik loop mijn persoonlijke pad. Dat betekent dat ik steeds zoek naar mogelijkheden om kwalitatief goede hulp te blijven bieden, dat ik partners blijf zoeken die hier achter staan en met mij meedenken. Ik ben dankbaar voor het team van therapeuten dat om mij heen staat. Door onze krachten te bundelen kunnen we unieke zorgtrajecten bieden. Trajecten waarbij we regelmatig gebruikmaken van elkaars expertise om de hulpvrager nét dat beetje meer te bieden.

Daarnaast werk ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling als therapeut. Mijn expertise ligt in het werken met gevoelens en emoties. Het ene kind voelt zoveel dat hij gaat twijfelen aan zichzelf. Een ander kind heeft moeite met het doseren van zijn boosheid en weer een ander komt bij mij omdat hij een heftig verlies heeft meegemaakt. Volgende week ga ik een training volgen bij ‘Hooggevoelig heel gewoon’ om mijn kennis over dit onderwerp te vergroten. Daarnaast volg ik op dit moment een supervisietraject dat mij helpt zicht te krijgen op de processen die persoonlijk bij mij spelen. Het is belangrijk om aandacht en zorg te besteden aan het materiaal dat je gebruikt, niet alleen het beeldende materiaal, maar ook jijzelf als persoon.

De basis is versterkt en verbreed. Ik blijf zorg dragen voor deze stevige basis, voor KleurSpel en voor mijzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.