Teambuilding… Bouw aan jezelf dan bouw je aan elkaar!

Teambuilding beeldend en psychomotorisch werken

April 2017 – Teambuilding KleurSpel: ‘Beleef je kracht’

Bbq-en met je team, een dagje varen met collega’s of een avondje stappen met je projectgroep, het kan allemaal bijdragen aan een fijne sfeer op je werk! Toch kan het soms zo zijn dat je je als manager afvraagt of de neuzen wel dezelfde kant op staan, dat je je als teamleider achter de oren krabt wanneer de zoveelste zich ziek meldt. Of wanneer je zoveel te bieden hebt als werknemer maar het niet uit de verf komt omdat je je niet veilig voelt.

Na onze fijne workshops, enkele begeleidingsuren en therapiesessie hebben we ons aanbod uitgebreid: we willen mensen op de werkvloer helpen te bouwen aan een mooie toekomst met elkaar! ‘Beleef je kracht’, teambuilding waarin je ervaart waar je persoonlijke krachten liggen en hoe je deze in kunt zetten binnen het team.
Maatwerk, dat is waar wij voor gaan. Een analyse van de groep is daarom een belangrijk uitgangspunt voor onze teambuilding. Dit doen we door een intakegesprek te plannen met een teamleider/manager waarin we achterhalen wat er nodig is voor het team. We stellen een passend programma op waarin een aantal uitgangspunten vast liggen.
Het ervaren van persoonlijke kracht is daar één van. Maar waar zit die kracht eigenlijk? Waar ben je goed in? Daar kom je achter tijdens het stellingenspel waarin jij kiest welke eigenschappen jij toepast in specifieke situaties. Zo loop ik naar het bordje “enthousiast” wanneer de stelling luidt: bij het ontwerpen van een nieuwe training voel ik me ….
Daarnaast gaan we ook bezig met de rollen die er zijn binnen het team. Vanuit een sportactiviteit wordt er bekeken welke positie jij in neemt en welke rol hierbij past. Dit geven we daarna een plek op papier. Waar sta je? Welke plek neem je in? Een grote uitdaging wordt dan om alle rollen samen te brengen tijdens een groot bouwproject, letterlijke teambuilding. Hoe pakken jullie dit op als team? Past de rol bij je die je in de voorgaande activiteiten toegewezen hebt gekregen? Komt je persoonlijke kracht naar voren?
Communicatie is ook één van onze uitgangspunten. Niet alleen wát je zegt maar vooral ook de manier waarop je iets zegt en hoe de ander daarop reageert, wordt tijdens een grenzenspel verduidelijkt. In beeld blijf je eerst dichtbij jezelf met daarna een uitstap naar het team: wat deel je met elkaar? Voelen jullie je als team verbonden met elkaar? In een samenvattende teamactiviteit sta je ten slotte weer stil bij je eigen kwaliteiten en bij die van een ander. Je persoonlijke krachten worden uitvergroot en samen haal je de eindstreep!
Op de foto staat een ladder, de klim is een proces met elkaar als team. Waar het ene team al halverwege is, staat een ander team aan het begin. Misschien twijfel je als team om de ladder te gaan beklimmen of staat iedereen op een andere trede en mist de verbinding? Beleef je kracht als team, kom erachter waar je kwaliteiten liggen en die van een ander. Dan kun je samen naar de ladder toe lopen, stappen zetten of de top bereiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.