Netwerkinspanningen

Netwerkinspanningen Beeldende therapie PMT Assen

Oktober 2016 – Netwerkinspanningen

En dan ben je officieel een maand gestart en ga je voor het eerst echt actief netwerken… Het vergt heel wat denkwerk en inspanning om dit op een goede manier vorm te geven. Het ‘wie, wat, waar, wanneer en hoe’ wat we graag gebruiken voor onze cliënten met autisme passen we nu zelf toe.

Allereerst het ‘wie’: wie gaan we benaderen. We hadden een zoekgebied van bovenin Groningen tot onderin Drenthe en dan ook nog in de volle breedte van deze provincies. Je kunt je voorstellen dat in dat gebied heel erg veel zorgaanbieders zitten, welke prachtig in beeld worden gebracht door zorgkaartnederland.nl. Prachtig, maar teveel voor ons. Dus gaan we net als bij onze cliënten ook bij onszelf inzoomen. Wij zijn inmiddels ingezoomd en hangen boven Assen. Dan denk je dat we direct het ‘waar’ ook wel hebben benoemd, maar daar valt nog meer over te zeggen.

’41 zorgaanbieders met de tekst huisarts assen…’, ‘134 zorgaanbieders met de tekst fysiotherapeut assen…’. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. We zijn gestart met als ‘waar’ de huisartsenpraktijken te nemen.Door het toepassen van de trial-and-error methode komen we zo langzamerhand achter een paar feiten. Huisartsenpraktijken nemen niet zo maar een folder aan, deze wordt eerst door de receptioniste voorgelegd aan de huisartsen. Je wordt teruggebeld als we folders mogen neerleggen. Eén praktijk heeft gespijbeld, daar mochten we zomaar folders neerleggen. Dus als u onze folder bij een huisarts tegenkomt…!

Het ‘hoe’ is nog een methode op zich. We willen zakelijk, maar ook vriendelijk en spontaan overkomen. Ons doel is om mensen dichtbij huis hulp te bieden op een laagdrempelige manier. Dit hebben we voor ogen in onze manier van benaderen. Bij ons krijg je serieuze hulp, op een manier die bij jou past.

‘Wat’ we aanbieden is al uitvoerig besproken in eerdere blogs, denk aan de sociale vaardigheidstraining en de weerbaarheidstraining. In de komende periode zullen we ook over onze therapie-ervaringen vertellen. Maar voor nu hebben we een leuke actie lopen voor ouderen en kinderen. We hebben een introductieworkshop bedacht voor ouderen en kinderen en delen hiervoor flyers uit in verzorgingshuizen en op scholen. Mocht je in Assen wonen en ben je nieuwsgierig? Laat het even weten.

Als laatste hebben we nog het ‘wanneer’, maar dat verklappen we niet. U ziet ons vanzelf verschijnen, tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.